kruiden en planeten

Goudsbloem: de optimist!

Door Marie-Louise Camps
18 Augustus 2022
Goudsbloem - Zon - dierenriemteken Leeuw

Goudsbloem -Calendula Officinalis- die officieel Tuingoudsbloem heet, hoort bij de Composietenfamilie en komt oorspronkelijk uit het Middelandse Zee gebied, waar hij het hele jaar door bloeit.

 

Vandaar de naam Calendula, kalendertje, elke eerste dag van de maand weer bloeiend.

Bij een zachte winter groeit de Goudsbloem bij ons ook het gehele jaar.

 

De Goudsbloem is een echte Zonneplant, de bloem draait met de Zon mee en als het regent blijft de bloem gesloten. Hij straalt levenskracht en optimisme uit. Via de lever en de nieren wordt het bloed gezuiverd, de lymfe wordt geactiveerd en de doorstroming wordt bevorderd. Zo wordt alles losgemaakt wat zich in lichaam en geest heeft vastgezet.

 

In de plant zitten de stoffen xanthophyl, allantoïne en hars. 3 Stoffen die op de huid werken, desinfecterend zijn en de aanmaak van nieuw weefsel bevorderen. Het aanwezige salicine werkt pijnstillend en ontstekingremmend.

 

De Goudsbloem past bij een blij en optimistisch mens. Astrologisch hoort hij dan ook bij Zon 🌞 en het teken Leeuw ♌️

 

Wanneer je niet voldoende je ware 'ik' ontwikkelt, waardoor de levensenergie geblokkeerd wordt, werkt Goudsbloem ondersteunend en schenkt nieuwe levensmoed.

 

Op de linkerfoto zie je de geplukte bloemen op het droogrek om er later thee, zalf en tinctuur mee te maken.

 

De informatie die ik over kruiden verstrek is bedoeld als inspiratie en niet als 'medicijn vervangend'. Kruiden werken ondersteunend, maar een juiste dosering is altijd van belang, wil het niet schadelijk zijn. Daarnaast kunnen kruiden de werking van andere geneesmiddelen beïnvloeden en is niet ieder kruid voor iedereen geschikt. Wil je er echt mee aan de slag laat je dan adviseren door een arts.

Terug ...

X

Subscribe to Het Zevende Huis newsletter:

V